Főoldal





Legfrissebb Hírek

Perma egypontos kenés vagy központi kenési rendszerek?

<<< Vissza
 
2019.08.24

A gépek és berendezések kenése megakadályozza a kopást és az idő előtti kopást. Az optimális kenés érdekében fontos az elektromos motorok, szállítószalagok, szivattyúk, és ventilátorok megfelelő időben és megfelelő mennyiségű kenőanyaggal történő kenése. Ezen kenési követelmények teljesítése további karbantartási időt és magasabb költségeket jelent.

Vannak olyan megoldások - mint például a perma automatikus kenési rendszerek - amelyek egyszerűsíthetik a szükséges karbantartási feladatokat. De miért jobb a perma kenési rendszer a központi rendszereknél?

Komplex, összetett és költséges kiépítése egy központi kenési rendszernek

A központi kenési rendszer optimális elrendezése megköveteli az összes kenési pont számításba vételét egy rendszer tervezése során. A kenési pontok számával tisztába kell lenni a beüzemelés előtt, és a kenőanyagok mennyiségével is minden egyes kenési ponton. A központi kenési rendszerek kevés rugalmasságot tesznek lehetővé. Ez a kenőanyagokra is igaz, mivel az összes kenési ponthoz csak egyetlen féle kenőanyag használható.

Egy másik gond gyakran a kenési pontokhoz vezető rendkívül hosszú tápvezetékek. Időnként több hónap vagy akár egy évig is eltarthat, amíg a kenőanyag eléri a kenési pontot. Addigra a kenőanyag már elöregszik. A magas nyomás, amely a kenőanyagnak a kenési pontokhoz történő szállításához szükséges, a kenőanyag különválásához és dugulást okozhat az adagolóvezetékben. További elosztók használata a rendszerben a kenőanyag felgyülemlését és bedugulását okozhatja a rendszerben. A dugulás megtalálásához az összes adagolóvezetéket és elosztót ellenőrizni kell, és cserélni kell őket. Ez sok karbantartási időt igényel, és magas költségeket eredményez.

Perma kenőrendszer - Önálló és egyedi kenőanyag-ellátás minden egyes kenési ponthoz

A perma kenőrendszerek önálló rendszerek, amelyek bármilyen kenési pontra felszerelhetők nagyon kevés szerelési és karbantartási erőfeszítéssel. Minden kenési ponthoz külön-külön kenőanyagot szállítanak a szükséges mennyiséggel, az alkalmazás és az üzemeltetési feltételek alapján. A kiürülési idő egyenként programozható a szükséges kenőanyag alapján.

A perma kenőrendszerek kiválóan rugalmasok. Csökkentik a karbantartási költségeket és sokkal alacsonyabb a beszerzési költségük, mint a központi kenési rendszereknek. A kenési pontok és a kenési rendszerek az ingyenes perma MLP szoftverrel kezelhetők.

11 másodpercenként egy perma kenőrendszert telepítenek vagy cserélnek világszerte.

A perma több mint 50 éve ismert az innovatív és kreatív kenési megoldásokkal. A világ minden táján működő vállalatok automatikus kenést használnak berendezéseik biztonságos, hatékony és hosszú távú költséghatékony kenésére. A széles termékválasztékkal a perma optimális műszaki és gazdaságos megoldást kínál minden kenési ponthoz!